Het geheim waarom zakelijke websites wel of niet scoren

Voor-blog-webdesign-Amsterdam-2958

Van een gecertificeerde webdesigner met meer dan 20 jaar ervaring.

Het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld, waarin veel MKB en ZZP websites gebouwd worden is op afstand WordPress. De reden hiervoor is, dat het een opensource CMS is, dat zeer regelmatig ge-update wordt en de vele gratis modules die beschikbaar zijn. Zie het als een spreekwoordelijk fluitje van een cent, waarmee een website gebouwd kan worden. En wanneer een kant-en-klaar template gekocht wordt ziet het er werkelijk spectaculair uit. Kijk eens op toonaangevende websites als Templatemonster.com. De ene template is nog mooier en spectaculairder dan de andere. Als beginnend ondernemer komt u werkelijk ogen tekort.

Een spectaculaire website of een professionele site met inhoud

Wat veel website eigenaren vergeten is wat de reden is waarom zoekmachines als Google en Bing zo vaak geraadpleegd worden. Het antwoord is simpel: Mensen zijn op zoek naar specifieke informatie. Dit is dan ook de sleutel voor succes. Mensen willen informatie over een product, kunstwerk of dienst. Wanneer zij een overzicht van zoekresultaten hebben gevonden zijn 2 zaken cruciaal namelijk:

1.       De tekst van de metagegevens die in de zoekresultaten staat
2.       De uitstraling van uw zakelijk MKB of ZZP website

Allereerst moet de tekst van de metagegevens gebruikers van de zoekmachine aanspreken. Men kan kiezen uit 10 organische zoekresultaten en soms wel 10 Google Ads. De beslissing wordt binnen 1,4 seconde genomen en dat is lang niet altijd de hoogste vermelding.

Wanneer men gekozen heeft voor uw vermelding is het belangrijk dat uw website voldoet aan het verwachtingspatroon dat een bezoeker heeft. Sluit de website niet aan bij het verwachtingspatroon van de gebruiker zoekmachine dan haakt men onmiddellijk af.

Senior webdesigner Marja van Putten beschikt over deze kennis        

Als senior webdesigner beschikt Marja van Putten over deze kennis. Tevens beschikt zij als beeldend kunstenaar over het vermogen dit in haar professionele websites te laten zien. U kunt dus rekenen op een echte win-win situatie. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met haar op voor een oriënterend gesprek.